Noha a legtöbb háztartásban alapélelmiszer a tojás, hiszen sokféleképpen elkészíthetõ rántva, sütve és fõzve is isteni , sokan nem is tudják, hogyan kell megfelelõen tárolni, pedig ez korántsem elhanyagolható szempont. Igaz, hogy a legtöbb hûtõ ajtaja külön tojástartó rekesszel rendelkezik, a szakértõk szerint egyáltalán nem ideális, ha oda pakoljuk a tojásokat számolt be minderrõl a femcafe.hu.
Az elsõ és legfontosabb, hogy a megvásárolt tojásokat ne tegyük a hûtõajtón található beépített rekeszekbe, hanem mindig hagyjuk a szürke kartonban, hiszen így nemcsak megóvjuk és biztonságban tartjuk õket a töréstõl, de a dobozra nyomtatott lejárati dátumnak köszönhetõen arra is figyelni tudunk, hogy még véletlenül se fogyasszuk el romlottan.
A tojásokat ne tegyük a hûtõajtón található beépített rekeszekbe, hanem mindig hagyjuk a szürke kartonban Fotó: Freepik
A legtöbben általában a hûtõ ajtajában szoktuk tárolni a tojásokat, hiszen pont kézre esik, ám mint kiderült, ezt nem lenne szabad. Ennek nem más, mint a hirtelen hõmérsékletváltozás az oka, hiszen egy napon belül elég gyakran nyitogatjuk a fridzsidert, ez pedig hatással van a bent tárolt ételek minõségére.
A frissességük megtartása érdekében a hûtõszekrény leghidegebb részében, pontosan 4 fok körüli helyen ajánlott õket tárolni. A fridzsider felsõ polcának hátulsó része a leghidegebb, így a szakértõk szerint itt kellene elhelyeznünk a a tojást, ezzel ugyanis megakadályozhatjuk a betegséget okozó baktériumok elszaporodását.