Sokan megtapasztalták azt, ha idõben nem veszik ki a mélyhûtõbõl a fõzéshez való lefagyasztott ételeket, akkor bizony órákig állhatnak a konyhában azért, hogy minden hozzávaló a fõzéshez megfelelõ állapotba kerüljön. Ám nem szükséges ennyi idõt elpazarolni minderre, a bien.hu segítségével most beavatjuk olvasóinkat abba, néhány trükk segítségével miként lehet egy kicsit egyszerûbbé tenni az egész folyamatot.
A zöldségek a mélyhûtõbõl elõvéve bármikor élvezettel fogyaszthatók, az ízüket egyáltalán nem veszítik el Fotó: freepik.com
Figyelem! A nyers csirkemellet fagyasztva is meg lehet sütni, csak egy kicsit tovább tart, hiszen a sütõben csak egy idõ után enged fel magától a hús. Ha a levesrõl van szó Ha már rászánja magát valaki, akkor készítsen annyit, hogy késõbbre le is tudjon fagyasztani belõle. Nagyon jól jön egy finom, meleg leves, fõleg a hidegebb idõben, amit egyszerûen csak kivesz valaki a fagyasztóból, felolvasztja, és már eheti is.
Az otthon készített pizza az egyik leggyorsabb és legfinomabb vacsora a világon. Érdemes ilyenkor nagyobb adagot csinálni, kinyújtani, majd tölcsér alakúra felcsavarni. Utóbbira azért van szükség, hogy gyorsabban tudja valaki kiolvasztani, és ez megvan, már kenhetjük is rá a kedvenc hozzávalóinkat. A rizottó direkt ilyen célra készített zacskókban nagyon jól tárolható. Ha valaki megkívánja, csak elõveszi és kiolvasztja, máris kész a finom vacsora.
Ha valaki megkívánja, csak elõveszi és kiolvasztja, máris kész a finom vacsora Fotó: freepik.com
A rizs, a krumplipüré, a bulgur, a köles, vagy bármi ehhez hasonló köret esetében sem kell sokat gondolkodni, egyszerûen készen lefagyasztjuk, ha meg szükség van valamelyikre, csak elõ kell szedni õket a mélyhûtõbõl. Ha a kellõ mennyiségnél többet vesz valaki zöldségbõl vagy gyümölcsbõl, ne essen pánikba, zacskókban fagyassza le õket, és amikor már nincs szezonja, vegye elõ, és fogyassza el egészséggel.