403.55 Ft

357.09 Ft

Ezúttal már a diákokat fújta le a rendõrség könnygázzal, amikor a státusztörvény ellen tüntetve kordont bontottak

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Otthon

Tisztítási tanácsok a kávéfõzõkhöz

10perc.hu
2020. 11. 13.

Mindig fordítsunk elég figyelmet a konyhai háztartási gépek, fõleg a kéváfõzõk tisztítására.

Ha a kávéfõzõt nem takarítja elég gyakran, a lefõzött kávé íze megváltozhat, ráadásul kedvenc itala még egészségtelen is lehet a baktériumoknak és penészgombáknak köszönhetõen. A kávéfõzõ zacctartályát – ami a készülék az egyik legkoszosabb pontja – érdemes minden használat után mosogatószeres vízzel elmosnia.

Ha nem ér rá minden fõzés után kimosni a kávéfõzõt és részeit, arról sose feledkezzen meg, hogy miután lefõtt a kávé, minden esetben nyissa ki a zacctartályt. Így lesz ideje kiszáradni benne a zaccnak és a bacik nem szaporodnak tovább a nedves közegben. Nagyon fontos, hogy idõközönként távolítsa el a vízkövet a masina belsejébõl, hiszen ezek a lerakódások hosszú távon meghibásodást okozhatnak benne.


Csak tiszta fõzõbõl jöhet minõségi kávé    Fotó: freepik.com


Minden egyes használatnál a kávéfiltertartón keresztül folyik a víz, és mivel ez az a terület, ami a leggyakrabban találkozik a nedvességgel, ez a legszennyezettebb is: vízkõ, kávéolaj, baktériumok, mikroszemcsék, sõt, még a penészgombák is megtalálhatóak benne. Éppen ezért fontos, hogy minden használat után alaposan elmosni ezt az alkatrészt. Elõször öntse ki belõle a kávézaccot, majd öblítse ki, mossa el mosogatószeres meleg vízzel, hagyja megszáradni és csak ezután tegye vissza a gépbe.

Ha ezeket betartja, mindig zamatos kávét ihat!

Főkép forrása:

freepik.com

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek