403.63 Ft

354.65 Ft

Arcképcsere a 20 dollároson

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Életmód

Jelentõs áremelkedés várható az utcai büféskocsiknál! 30-40 százalékkal drágulhatnak a hamburgerek!

10perc.hu
2022. 08. 17.

Számos étterem felismerte a food truckokban rejlõ lehetõséget és kialakítottak guruló konyhát is, amellyel hétvégente az országot járva népszerûsítik az éttermet is.

A food truck meghatározó eleme a magyar gasztronómiának, egyre trendibb a fiatalok és a családok körében is. Felismerték az éttermek is az igényt, és sokan kialakítottak büfékocsit, amivel hétvégente járják az országot. Az idei év ismét nagy kihívás elé állította a vendéglátóipart a megnövekedett munkaerõ-, és alapanyagköltségekkel, valamint az elszállt energiaárakkal.

Ma már szinte minden olyan rendezvényen találkozhatunk büfékocsikkal, amely szeretne magára adni és minõségi gasztronómiát, minõségben szolgáltatni, legyen ez egy koncert, bármilyen céges esemény vagy akár falunap. A food truck verhetetlen elõnye, hogy gyorsan ki tud települni, nem kell építkezni, higiénikus és pillanatok alatt képes eltûnni a rendezvényt követõen a területrõl.

Számos étterem felismerte a food truckokban rejlõ lehetõséget és kialakítottak guruló konyhát is, amellyel hétvégente az országot járva népszerûsítik az éttermet is. A fõszezon áprilistól októberig tart, de tavasszal konferenciákon, kiállításokon, szakmai vásárokon van igény az utcai büféskocsikra, novemberben és decemberben pedig a céges karácsonyi rendezvényeken van kitelepülési lehetõség.


Kelet-Magyarországon olcsóbb étlapokkal készülnek az árusok, mert elrettentené a vendégeket a 3-4 ezer forintos szendvics      Fotó: Magyar Street Food Egyesület


Az ágazatnak a legnagyobb kihívást az utóbbi két évben azt jelentette, hogy meg lehet-e tartani a rendezvényt vagy sem. Az idei év ismét megpróbáltatás elé állította a vendéglátóipart. Drasztikusan megnõttek a munkaerõ-, és az alapanyagköltségek, valamint az energiaárak. Ennek következtében sajnos sok esetben 30-40%-kal is megemelkednek az eladási árak.

Mint lapunk megtudta, az idei árak már olyan magasak, hogy például Kelet-Magyarországon olcsóbb étlapokkal készülnek az árusok, mert elrettentené a vendégeket a 3-4 ezer forintos szendvics. Van olyan hús és pékáru, ami például kétszer annyiba kerül, mint tavaly ilyenkor. A munkabérek is mintegy 50%-kal emelkedtek egy év alatt, és emellett még magasabb szállás-, bérleti díjjal és energiaárakkal is számolni kell.

Főkép forrása:

freepik.com

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek