403.15 Ft

353.30 Ft

Késõbb vehetünk szamócát!

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Életmód

Új ízekkel rukkolt elõ a világbajnok cukrász – jön a zöldfûszeres fetasajt-fagyi

10perc.hu
2022. 04. 07.

Itt az április, lassan tehát indul az idei fagyiszezon, és a legtöbb cukrászda izgalmas gasztroélménnyel várja azokat, akik imádják a fagylaltokat.

Nem pihenéssel töltötte a telet Fazekas Ádám, aki tavaly, december 2-án hozta el az elsõ díjat a Gelato Festival World Masters nevû versenyen, amit a legtöbb országban a fagyik világbajnokságának tartanak. A cukrász legutóbbi nagy dobása a zöldfûszeres fetasajt-fagyi extraszûz olívaolajjal és Himalája sóval.


A cukrászmester egyik nagy kedvence a feta, ezért mindenképp szeretett volna fagyit készíteni belõle    Fotó: Fazekas Cukrászda


„Ma már nálunk is abszolút nyitottak a rendhagyó fagyikra. Jól fogy a sós pisztácia, a sós karamella, sós pekándió, tökmagolaj és a sósmogyoró is. Mivel a só természetes ízfokozó, ezért nem válik dominánssá, és nem nyomja el az édeset, inkább csak gazdagítja, felerõsíti a fagyi ízét”- állította lapunk kérdésére Fazekas Ádám.

A cukrászmester egyik nagy kedvence a feta, ezért mindenképp szeretett volna fagyit készíteni belõle. Mivel a zöldfûszer sem hiányozhat belõle, a bazsalikomra esett a választása, amihez jól passzol az extraszûz olívaolaj és a Himalája só, aminek az íze nem túl intenzív.


Az idei évtõl lapáttal adják a fagyit, és dekára fogják értékesíteni    Fotó: Fazekas Cukrászda


Fazekas Ádám egy másik új recepttel, avokádós citromfagyival is készül, de a kínálatából nem maradhat ki a belga étcsoki, sõt, a tiramisu sem. De továbbra is szerepel a választékban nemzetközi díjnyertes “pisztácia gyümölcse” is.

Főkép forrása:

Fazekas Cukrászda

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek