Nem pihenéssel töltötte a telet Fazekas Ádám, aki tavaly, december 2-án hozta el az elsõ díjat a Gelato Festival World Masters nevû versenyen, amit a legtöbb országban a fagyik világbajnokságának tartanak. A cukrász legutóbbi nagy dobása a zöldfûszeres fetasajt-fagyi extraszûz olívaolajjal és Himalája sóval.
A cukrászmester egyik nagy kedvence a feta, ezért mindenképp szeretett volna fagyit készíteni belõle Fotó: Fazekas Cukrászda
Ma már nálunk is abszolút nyitottak a rendhagyó fagyikra. Jól fogy a sós pisztácia, a sós karamella, sós pekándió, tökmagolaj és a sósmogyoró is. Mivel a só természetes ízfokozó, ezért nem válik dominánssá, és nem nyomja el az édeset, inkább csak gazdagítja, felerõsíti a fagyi ízét- állította lapunk kérdésére Fazekas Ádám.
A cukrászmester egyik nagy kedvence a feta, ezért mindenképp szeretett volna fagyit készíteni belõle. Mivel a zöldfûszer sem hiányozhat belõle, a bazsalikomra esett a választása, amihez jól passzol az extraszûz olívaolaj és a Himalája só, aminek az íze nem túl intenzív.
Az idei évtõl lapáttal adják a fagyit, és dekára fogják értékesíteni Fotó: Fazekas Cukrászda
Fazekas Ádám egy másik új recepttel, avokádós citromfagyival is készül, de a kínálatából nem maradhat ki a belga étcsoki, sõt, a tiramisu sem. De továbbra is szerepel a választékban nemzetközi díjnyertes pisztácia gyümölcse is.