Ha valaki a fagylaltok hazájában, Olaszországban képes megnyerni a fagyik világbajnokságát, nos, az tényleg tudhat valamit. Fazekas Ádám budapesti cukrász véghez vitte ezt a bravúrt, és a Bolognában rendezett világbajnokságon az õ Frutta di Pistacchiója nyerte el a 11 tagú zsûri döntése értelmében a World Ice Cream Championship aranyérmét.
A világbajnokság döntõjébe mintegy 3500 jelentkezõbõl 32 cukrász jutott be. A szervezõk kiemelték Fazekas fagylaltjának, a pisztárciagyümölcsnek az íze és videós bemutatása mély hatást gyakorolt a zsûrire. Az ezüstöt a spanyol Cadiz érkezõ Carlo Guerriero nyerte el Cremoso al Vino Olorosójával, míg a bronzérmet az észak-olaszországi Varazzéba való Marco Venturino kérdemelte ki Bocca di Rosa nevû fagylatjáért.