A téli szezonban sokak bevásárló listájára felkerül a banán, amelyet a többség az íze miatt szeret. Ugyanakkor azért is érdemes fogyasztani, mert nagyon egészséges: elsõrangú kálium- és B6-vitamin-forrás. Elõbbi segíthet csökkenteni a stresszt és szorongást, utóbbi pedig a sejtképzõdéshez, illetve a sejtek megerõsítéséhez is hozzájárul.
A körtét rosttartalma miatt érdemes beiktatni az étrendünkbe: segíti az emésztést, hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez, illetve a pluszkilók leadásához is, ami az ünnepek után kifejezetten hasznos lehet.
A datolyaszilvát korántsem csak télen láthatjuk a boltok polcain, de a leghidegebb évszakban érdemes lehet többet fogyasztani ebbõl a gyümölcsbõl. Segíthet szívünk egészségének megõrzésében, emésztõrendszerünk helyes mûködésének fenntartásában, és még látásunknak is jót tesz.
Kívül szõrös, belül finom: a kivi C-, E-, K-vitaminban és káliumban gazdag, ízletes téli csemege, amelynek ráadásul a kalóriatartalma is alacsony, hiszen 100 grammjában csak 49 kalória található. Aki önmagában túl savanyúnak találja, annak érdemes várni néhány napot, hogy megérjen, vagy inkább gyümölcssalátába dobni belõle néhány szeletet.
A C- és A-vitaminban gazdag grapefruitot és narancsot is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert ezek az immunrendszer mellett látásunk és bõrünk egészségének is jót tesznek. Ha pedig magas antioxidáns tartalmú gyümölcsökre vágyunk, az alma, az áfonya és a gránátalma is remek választás lehet.