403.55 Ft

357.09 Ft

Változott a jégkorong-válogatott kerete

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Életmód

Így mentheted meg a megmaradt ételeket fagyasztással

10perc.hu
2023. 07. 18.

Szakemberek jótanácsai, hogy csináld jól az ételek fagyasztását.

A fagyasztás egy nagyszerû tartósítási és maradékmentési mód, azonban ne a fagyasztó legyen az ételtemetõ.

„A fagyasztó nemcsak a jégkockatartó miatt a legjobb barátunk a kánikula alatt. Remek megoldás, hogy meghosszabbítsuk az ételmaradékok vagy akár a pékáruk eltarthatóságát” – írja a házipatika.com a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egyik Facebook-posztja alapján.

A Maradék nélkül program az ételpazarlás ellen küzd, a bejegyzés pedig abban igyekszik segíteni, hogy „ne a fagyasztó legyen az élelmiszertemetõ”.

Az alábbi tippekkel megakadályozhatod, hogy a mélyhûtõben tárolt ételek nagy része végül mégis a kukában kössön ki:
- Mindig csak akkora mennyiséget fagyassz le egyben, amekkorát késõbb meg is tudsz enni egyszerre! Így csak annyit kell majd kiolvasztanod, amenyi biztosan el is fogy.

- Címkézd fel a fagyasztóba tett zacskókat, dobozokat! Írd fel, hogy mi van bennük, és azt is, hogy mikor fagyasztottad le azokat!

- Késõbb pedig használd is fel a fagyasztóban rejlõ finomságokat! Érdemes rendszeresen nézd át a mélyhûtõ tartalmát, és lehetõleg mindig a régebb óta ottlévõ adagokat fogyaszd el!

- A pékárukat – például kenyeret, kalácsot, bagettet – egyébként felszeletelve érdemes lefagyasztani.

A szakértõ szerint mindemellett a tudatosság is fontos tényezõ a fagyasztást illetõen.

Főkép forrása:

Illusztráció (Freepik)

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek