Hamarosan elkezdõdik az esküvõi szezon, az idén házasuló pároknak azonban fel kell készülnie arra, hogy a költségek idén mintegy negyven százalékkal nõttek. Egy lagzi eleve nem olcsó mulatság, ám mégis a szerelmespár egyik legfontosabb napja, ezért mindenki szeretne hatalmas kompromisszumok nélkül egy gyönyörû, emlékezetes kézfogót ünnepelni. Szolnokiné Hölle Magdi segítségével próbálunk tanácsokat adni, milyen módszerekkel lehet a párok költségeit csökkenteni.
Ha egy esküvõi helyszín szálloda is egyben és nagy gyakorlata van az esküvõk terén, az esküvõszervezõ költsége megspórolható. Sokan úgy érkeznek, hogy ragaszkodnak az élõ virág díszítéshez, mi például rengeteg gyönyörû és élethû selyemvirággal dolgozunk, és sok menyasszony lepõdik meg, amikor meglátja, hogy mennyire észrevehetetlen a különbség árulta el az újhartyáni Vánkos és Eszcájg hotel és étterem tulajdonosa.
Vannak helyek, ahol a díszítést, a komplett dekorációt ingyen kínálják a pároknak, amivel több, mint félmillió forintot spórolhatnak meg, és az élethû mûvirágok esetében ráadásul az a veszély sem fenyeget, hogy a nagy melegben kókadozni kezdenek a virágok.
A szakember még több spórolási tippet is ajánlott az esküvõre készülõ pároknak. Ha olyan helyszínt választanak, ami közel van az anyakönyvi hivatalhoz, megspórolható az esküvõi autó bérlése és díszítése. Ha viszont nem szeretik a hosszú sétát a násznéppel, az anyakönyvvezetõt is a helyszínre lehet hívni.
Rengeteg gyönyörû és élethû selyemvirággal dolgozik a szakértõ, és sok menyasszony lepõdik meg, amikor meglátja, hogy mennyire észrevehetetlen a különbség Fotó: Pixabay
Aztán érdemes olyan helyszínt választani, ami megegyezik a pár ízlésével a fotózáshoz is, mert jelentõs költséget spórolhatnak meg, ha a helyszínre szervezik a fotózást. Ebben az esetben nem kell külön utazni és a sminket, frizurát még egyszer kifizetni.
Szolnokiné Hölle Magdi a 10perc.hu kérdésére elmondta, az idei esküvõszezon trendje egyértelmûen a letisztult, egyszerû eleganciát képviselõ stílus lesz, amelynél a fehér és a bézs színek dominálnak. Az ételek terén a hagyományos magyar konyha és a klasszikus esküvõi tálak a legnépszerûbbek.
Az újházi tyúkhúsleves vagy a májgombóc leves mellé sültes tálakat szoktak kérni, amin egyre inkább szerepet kapnak a rántott- és grill zöldségek is. A laktóz- és glutén érzékeny vendégekre ma már szinte mindenhol ügyelnek. Vendégváró ételek közül még mindig a pogácsa és a rétes a sláger, ám most már a hidegtál is hasonló áron mozog, ezért érdemes végiggondolni lehetséges opcióként árulta el a szállodatulajdonos.