Általában kevesen tudják, hogy több olyan élelmiszer is van, amelyeket nem szabad a fagyasztóban tárolni: jobb esetben csak az ízük lesz sokkal rosszabb, de az is elõfordulhat, hogy veszélybe sodorják az ember egészségét írta a FemCafe.
Ilyen ételnek számítanak például a leveles zöldségek és saláták: a hideg miatt pépessé és áttetszõvé válhatnak a leveleik. A szószokat sem szabad lefagyasztani, mert az egyik alapanyaguk, a keményítõ miatt könnyedén vizenyõssé válhatnak a fagyasztás után. Ugyanez a szabály érvényes a puddingok esetében is.
A zöldségeket és gyümölcsöket úgy fagyasszuk le, hogy elõtte tájékozódjunk arról, milyen lesz a végeredmény Fotó: Pixabay
A krémlevesek azért nem ajánlott a fagyasztóban tartani, mert túlságosan megfagyhatnak vagy megdermedhetnek a sima levesekkel ellentétben. A szakértõk úgy vélik, hogy nem ajánlatos lefagyasztani a nem túl zsíros halakat, a fõtt tésztát, a rizst vagy épp a fõtt tojásfehérjét sem, de ezek közé sorolható a majonéz is.