403.60 Ft

355.94 Ft

Grand Canyon: tömegjelentkezés bölényvadászatra

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Életmód

Tudod, mely ételeket nem érdemes lefagyasztani? Mutatjuk

10perc.hu
2023. 02. 10.

Ilyen ételnek számítanak például a leveles zöldségek és saláták: a hideg miatt pépessé és áttetszõvé válhatnak a leveleik.

Általában kevesen tudják, hogy több olyan élelmiszer is van, amelyeket nem szabad a fagyasztóban tárolni: jobb esetben csak az ízük lesz sokkal rosszabb, de az is elõfordulhat, hogy veszélybe sodorják az ember egészségét – írta a FemCafe.

Ilyen ételnek számítanak például a leveles zöldségek és saláták: a hideg miatt pépessé és áttetszõvé válhatnak a leveleik. A szószokat sem szabad lefagyasztani, mert az egyik alapanyaguk, a keményítõ miatt könnyedén vizenyõssé válhatnak a fagyasztás után. Ugyanez a szabály érvényes a puddingok esetében is.


A zöldségeket és gyümölcsöket úgy fagyasszuk le, hogy elõtte tájékozódjunk arról, milyen lesz a végeredmény     Fotó: Pixabay


A krémlevesek azért nem ajánlott a fagyasztóban tartani, mert túlságosan megfagyhatnak vagy megdermedhetnek – a sima levesekkel ellentétben. A szakértõk úgy vélik, hogy nem ajánlatos lefagyasztani a nem túl zsíros halakat, a fõtt tésztát, a rizst vagy épp a fõtt tojásfehérjét sem, de ezek közé sorolható a majonéz is.

Főkép forrása:

Pixabay

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek