403.15 Ft

353.30 Ft

Hosszú Katinka: „A két vegyes lesz a fõszámom Tokióban”

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Életmód

Imádjuk a friss, finom kenyeret!

10perc.hu
2022. 05. 18.

A fogyasztók 28 százaléka fehér, 22 százaléka barna kenyeret fogyaszt általában, teljes kiõrlésût 12 százalékuk, magvas és a rozskenyeret 6, illetve 5 százalék vásárol.

Úgy tûnik, a világ sok mindenben változik, ám a magyarok kenyérfogyasztási szokásai mintha kõbe lennének vésve. A többség ugyanis továbbra is a friss kenyeret szereti, legalábbis ez derült ki a Jókenyér felmérésébõl. Ugyanis tízbõl hat magyar naponta vásárol kenyeret.

Az online kutatás szerint a fogyasztók 28 százaléka fehér, 22 százaléka barna kenyeret fogyaszt általában, teljes kiõrlésût 12 százalékuk, magvas és a rozskenyeret 6, illetve 5 százalék vásárol. A megkérdezettek 6 százaléka külön figyel rá, hogy kovászos kenyeret vegyen.


A magasabb végzettségûekre jellemzõbb, hogy teljes kiõrlésû vagy kovászos kenyeret vesznek     Fotó: freepik.com


A válaszadók 65 százaléka még mindig boltból veszi a kenyeret, és akik házi kenyeret készítenek (31 százalék), azok is inkább csak alkalmanként teszik azt. A megkérdezettek csaknem egynegyede mindig ugyanazt a megszokott kenyeret vásárolja, minden második pedig csak alkalmanként tér el a szokásos választásától.

Minél fiatalabb valaki, annál nagyobb eséllyel vásárol leggyakrabban rozskenyeret. A magasabb végzettségûekre jellemzõbb, hogy teljes kiõrlésû vagy kovászos kenyeret vesznek, a fehér kenyér népszerûsége pedig fordítottan arányos a település nagyságával.

Főkép forrása:

freepik.com

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek