Fantasztikus magyar siker született Rómában, ahol Fazekas Ádám fagylaltja hozta el az elsõ díjat a Gelato Festival World Masters nevû versenyen, amit joggal nevezhetünk fagyik világbajnokságának. A pisztácia gyümölcse tarolt Rómában, a magyar mesterrõl így elmondható, hogy hazai pályán körözte le az olaszokat.
A tonkababos málnavelõvel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert teljesen természetes alapanyagokból készül, gyõzelme így egy új korszak kezdetét jelezheti a fagyikészítésben. Az édesség idén márciusban, Riminiben a Sigep expón, a legnagyobb olasz fagylaltkiálításon is bemutatkozik, ahol a közönség szeme láttára fog elkészülni.
A tonkababos málnavelõvel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert teljesen természetes alapanyagokból készül Fotó: 10perc.hu
Hatalmas visszaigazolás ez nekünk, egyúttal elõrelépést is jelent az általunk képviselt irányzatban. A mi termékeink teljes mértékben naturálisak, nem használunk mesterséges aromákat és színezékeket, amik általában megtalálhatóak az élelmiszeriparban és a fagylaltban is mesélte a 10perc.hu kérdésére a cukrászmester.
Szerencsére a magyaroknak sem kell kimaradniuk a világbajnoki élménybõl. Az eredményre tekintettel idén már január 20-tól, két helyszínen a budapesti, 16. kerületi és a rétsági Fazekas Cukrászdában is elérhetõ a díjnyertes fagyi.