404.28 Ft

356.01 Ft

Jön az építményi jog ingatlanokra – avagy hogyan építkezhessen egy magáncég állami területen

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Életmód

Megvan az év diós bejglije!

10perc.hu
2021. 12. 01.

Prémium alapanyagok adják bejgli igazi titkát, melyet Trattoria di Sophia magyar cukrászmestere, Simon Andrea készített el.

Elkezdõdött az idei advent és ezzel együtt a karácsonyi sütik idõszaka is. Az ünnep közeledtét jól jelzi, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület megtalálta az Év Diós Bejglijét: idén a fõvárosi Trattoria di Sophia bejglije lett a legjobb, amit Simon Andrea cukrászmester készített el.

Az ipartestület közlése szerint a 2021-es versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, amelyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú elõírásának, mivel köztudott, hogy a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett" termékként szerepel. Idén is háromfõs zsûri értékelte a munkákat.

„Amikor ez a bejglink elkészült, valahogy éreztük a receptúra alapján, hogy nagyon jól sikerült. Az esélytelenek nyugalmával indultunk, hiszen az ország tortája vagy más hasonló versenyeken is azért olyan cukrászatok nyertek eddig, akik már évtizedes hagyományokkal bírnak. Mi, étteremként és cukrászdaként együttesen üzemelünk, de a cukrászatunk elég széles palettával mûködik, hiszen 70-80 féle süteményünk van” - mesélte a 10perc.hu kérdésére Záhonyi Alexandra, a Trattoria di Sophia üzletvezetõje.

Simon Andrea, cukrászmester diós bejgliéjére mostantól kikerült az Év Bejglije felirat, amit az óbudai étterem-cukrászdában személyesen, vagy online rendeléssel is be lehet szerezni. Az üzletvezetõ elárulta, az alapanyagok berendelve, és felkészültek a rohamra.


És akiknek a finom diós bejglit köszönhetjük: Simon Zsuzsa - a kupával és oklevéllel a kezében - és csapata   Fotó: Trattoria di Sophia


Hagyományos diós kategória elsõ három helyezettje

Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Simon Andrea, Trattoria di Sophia – Budapest
Ezüstérmes: Pass Szilvia, Aranyalma Cukrászda – Székesfehérvár
Bronzérmes: Kiss Zoltán és Kiss Dániel, Kiss Cuki - Lajosmizse

Főkép forrása:

Trattoria di Sophia

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek