403.55 Ft

357.09 Ft

Teljes útzár a 8-as fõúton, újabb életet követelt egy baleset

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Életmód

A világ legjobb egészséges italának választották a magyar fejlesztésû rostkombinációt!

10perc.hu
2021. 10. 14.

A rostfogyasztás legalább olyan fontos napi rutin, mint a fogmosás, ugyanis a hiánya számtalan egészségügyi problémához vezethet.

Újabb nagy magyar sikerrõl számolhatunk be, ugyanis a három éve piacra dobott hazai fejlesztésû rostkombinációt nemrég a World Food Innovation Awards (WFIA) nemzetközi élelmiszerinnovációs versenyen a világ legjobb egészséges italának választották az Activé FiberShake-t.

A díjnyertes italban a rostok mellett elegendõ fehérje és szénhidrát van, sõt a felszívódó szénhidráttartalma meglehetõsen alacsony, emiatt a fogyókúrázó étrendet folytatók körében is egyre népszerûbb. Emellett glutén- és szójamentessége biztosítja, hogy ezen felszívódási zavarral küzdõk is be tudják illeszteni diétájukba.


A rostkombinációt a World Food Innovation Awards (WFIA) nemzetközi élelmiszerinnovációs versenyen a világ legjobb egészséges italának választották     Fotó: Active FiberShake


A rostok a növények alkotórészei, a szénhidrátok csoportjába tartozó vegyületek, amelyek a testünkben található emésztõenzimeknek ellenállnak, azaz nem vagyunk képesek feldolgozni õket. Energiát nem szolgáltatnak, azonban nagy a vízmegkötõ képességük.

Vadász Bálint, az ital kifejlesztõje a 10perc.hu kérdésére elmondta, a rostkombináció elkészítése pofonegyszerû, egy perc után sûrû, iható itallá változik, de ha valaki inkább pudingként kanalazná, akkor is csak négy percet kell várnia, mire a jótékony rostok egy finom, krémes desszertté sûrûsödnek össze.

Szmetana Krisztina táplálkozási és életviteli tanácsadó mindehhez hozzátette, a nem elégséges rostfogyasztás igencsak káros lehet, így mivel immunrendszerünk 70 százaléka bélrendszerben van, beleink egészségére nagyobb hangsúlyt kellene fordítani. Elárulta, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a férfiaknak 38 gramm, a nõknek pedig 25 gramm rostot kellene fogyasztani naponta.


Ha valaki inkább pudingként kanalazná, akkor is csak négy percet kell várnia, mire a jótékony rostok egy finom, krémes desszertté sûrûsödnek össze     Fotó: Active FiberShake


A szakember lapunk kérésére kijelentette, a rostfogyasztás jelentõségét a legtöbben elbagatellizálják, pedig a nem elégséges bevitel növeli az elhízás, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség kialakulásának esélyét, nem beszélve a székrekedésrõl és a bél rosszindulatú elváltozásáról, a legyengült immunrendszerrõl. Továbbá a rostok elégtelen fogyasztása is hozzájárulhat ahhoz, hogy napközben fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat.

Főkép forrása:

Active FiberShake

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek