A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.
Az Ország Tortája büszke címet idén Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a Napraforgó fantázianevû torta viselheti. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a Beszterce rózsája nevû alkotással.
Az Ország Tortája büszke címet idén Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a Napraforgó fantázianevû torta viselheti Fotó: Grapoila
A kedvelt magyar ízekkel, illetve gyümölcsökkel készült gyõztes torták további közös vonása, hogy mindkettõ összetevõlistáján szerepel a sárgabarackmagliszt, a pirított napraforgómag és tökmagliszt. Fodor Sándor Napraforgójának karakterét egyenesen a pörkölt napraforgómag, illetve annak õrölt változata határozza meg.
Az ilyen o?rleme?nyek aka?r ba?zislisztke?nt is alkalmazhato?ak su?teme?nyek, pe?ka?ruk te?szta?ja?ba. Haszna?lhatjuk vajas su?teme?nyek, gyu?mo?lcso?s pite?k, pisko?ta?k receptje?hez is, ku?lo?nleges i?zt ko?lcso?no?zve nekik, egyu?ttal du?si?tva azokat e?rte?kes ta?panyagokkal, vitaminokkal e?s rosttal.