403.55 Ft

357.09 Ft

Már járja a boltokat az árkommandó!

Kiemelt kategóriák

Egészség
Orosz-ukrán háború
Utazás
Foci-VB
Interjúk
Életmód
Nagyvilág
Friss
Kultúra
Otthon
Autó
Sport
Gazdasági hírek

További kategóriák

Szórakozás
Olimpia
Balesetek-bűnügyek
Időjárás
Karrier
Belföldi hírek
Hirdetési felületek
Tech és tudomány
Életmód

Csokoládéval a depresszió ellen

10perc.hu
2020. 11. 16.

Egy tanulmány szerint az elfogyasztott csokimennyiség az adott lelkibetegség súlyosságával növekszik.

Az Archives of Internal Medicine folyóiratban megjelenõ tanulmány szerint a San Diego-i Kalifornia Egyetem kutatói megerõsítették azt a régóta uralkodó feltételezést, hogy az emberek elõszeretettel esznek csokoládét, amikor rossz kedélyállapotban vannak. Körülbelül 1000 felnõtt esetében vizsgálták a csokoládéfogyasztást és a kedélyállapotot, akik nem szedtek antidepresszáns gyógyszereket, és nem szenvedtek szívbetegségekben illetve cukorbetegségben.


Az még nem derült ki, hogy a csokifogyasztás vajon pozitívan hat-e a depresszióra   Fotó: freepik.com


A napidoktor.hu szerint a kutatásból az derült ki, hogy a legmagasabb értékekkel rendelkezõ vizsgálati alanyok, vagyis azok, akik a legdepressziósabbak, majdnem 12 adag (kb. 28 gramm/adag) csokoládét fogyasztottak havonta, szemben a depressziós tüneteket nem mutató alanyok esetében mért havi öt adaggal. A mérsékelten depressziós alanyok havonta nyolc adag csokoládét fogyasztottak. A vizsgálatban nem tettek különbséget a tej- illetve étcsokoládé között.


A depressziósok jóval több csokit esznek, mint azok, akik nem betegek   Fotó: freepik.com


A depressziós és a depresszióban nem szenvedõ alanyok között a hal, a kávé, a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztásában nem mutattak ki eltérést. A kutatók szerint további vizsgálatokra lesz szükség annak meghatározásához, hogy okként vagy gyógyírként milyen szerepet játszhat a csokoládé a depresszióban.

Főkép forrása:

freepik.com

Címkék:

További cikkek

Népszerű cikkek

Kapcsolódó cikkek